Blogg

Derfor er det viktig å vedlikeholde og oppbevare din myggfelle fra Mosquito Magnet riktig

Share this post

Myggfellen fra Mosquito Magnet er bygget for å beskytte deg mot myggen i mange sesonger mens du nyter øyeblikkene utendørs uten å bli forstyrret. Vær nøye med vedlikehold og oppbevaring av fellen så vil du også kunne ha glede av den lenger, akkurat som når en bil må på service innimellom for å holde deg trygg på veien.

 

Vedlikehold

Luktestoff: Fangstraten vil minske betraktelig dersom ikke luktstoffet/Oktenol byttes ut hver 21 dag. Tabletten ser kanskje lik ut men den har gjort nytten sin hva det gjelder å slippe løs duften som hjelper til å tiltrekke myggen.

Co2 rensepatron: Din Mosquito Magnet kan enkelt «blåses ren» med en rensepatron som brukes til å rengjøre dysen mellom hver gang du skifter gassbeholder. Kjør gjerne 1-2 patroner før du setter fellen bort og sikre deg mot tilstopninger av skitt, fett og insekter.

Nett: Nettet bør skiftes, spesielt hvis det har revnet eller er ødelagt på noen som helst måte. Selv når det ikke er veldig mye mygg vil fellen fortsatt samle støv og pollen som kan tette maskinen din.

Propan: Propanen byttes gjerne likt som luktstoffet, hver 21 dag (gjelder en vanlig 11 kg beholder). Vi anbefaler også at du kjøper vanlige beholdere på bensinstasjoner o.l, og at du ikke bruker selvpåfyllingsgass, da disse kan inneholde skitt og fett som ofte tilstopper maskinen din. NB! Vi anbefaler at du bytter gasslangen din annenhvert år.

Les også: Ny myggpest plager beboere i Malàga

servicepakke

Rengjøring og rensing: Sjekk ved viften, inni ventiler og ved nettet at ikke insekter og skitt tilstopper maskinen. Du kan gjerne også skru av toppen av fellehodet, for å rengjøre og gjøre klart for neste sesong, men pass da på at du skrur det forsiktig tilbake så du ikke får ledninger i klem eller setter den feil på.

Service: Før du setter fellen bort for vinteren er det anbefalt å ta en servicesjekk, noe vi anbefaler å gjøre annenhvert år. Dette innebærer teknisk rengjøring av fellen, sjekk av gasskobling/slange, sjekk av produsering av co2, bytte dyse, funksjonstest og transport. Denne servicepakken kan kjøpes i nettbutikken. Fellen sendes da til vårt sertifiserte serviceverksted for Mosquito Magnet myggfeller.

Les også: Thermacell jager mygg som kan ha Zikavirus

 

Lagring av fellen etter endt sesong

Når myggsesongen nærmer seg slutten og det er tid for å pakke vekk din Mosquito Magnet, følg disse stegene og du kan være sikker på at fellen er good to go neste sommer:

 1. Skru av fellen og skru av og ta av regulatoren fra propantanken.
 2. Legg regulatoren i en egen plastpose innendørs for å hindre at støv og skitt tilstopper den mens du lagrer den gjennom vinteren. NB! Vi anbefaler å bytte gasslange annenhvert år, hvor gammel er din?
 3. Koble fra batteriet og lagre det i en separat plastikkpose innendørs (hvis fellen din går på batteri og ikke strøm).
 4. Kjør 1-2 rensepatroner for å blåse ren maskinen innvendig.
 5. Dekk til fellen din slik at ikke insekter overvintrer inni fellen og tilstopper den. Dette vil også hindre støv og fukt fra og komme inn.
 6. Lagre fellen din i en garasje eller skjul/bod for å beskytte den mot utendørselementer. Husk og rengjøre/fjerne/kaste alle insekter som kan være i fellen din ved sesongslutt, slik at det ikke ligger igjen noe insekter til neste sommer.

Les også: Myggrapporten – appen som forteller deg hvor myggen er

Følg disse stegene for best mulig vedlikehold og lagring av din Mosquito Magnet og den vil beskytte deg godt i myggsesongene fremover.

Ikke renset maskinen din enda? Se vårt tilbud av rensepatroner her, -20% i helgen.

Gjerne registrer deg til vårt nyhetsbrev for tips og tilbud, påmeldingen ser du nederst på denne siden.

 

 • www.mosquitomagnet.com
 • www.noragent.no

2 kommentarer

Joakim juni 11, 2018 Svar

Hei. Har en mosquito magnet felle som jeg kjøpte brukt av en som nesten ikke hadde brukt den. Vist nok…Den står å går med vifte i ca 10-15min før den stopper. Blinker også rødt på startknappen hele tiden. Skal ikke den lampen slukke når den er blitt varm nok? Å hvorfor stopper vifta. Mvh joakim

  mygg-admin juni 12, 2018 Svar

  Hei Joakim. Vi trenger mer informasjon enn dette, vennligst send oss en epost på support@myggservice.no. Ha en fin dag. Hilsen Lene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Relaterte artikler