Blogg

Slik unngår du ubehagelige overraskelser på hytta

Share this post

Hver gang du forlater hytta blir den fritt tilgjengelig for alle patruljerende skadedyr, og alle som har erfart å finne mengder med muselort på kjøkkenet, vet at ubudne gjester ikke gir en spesielt god velkommen-tilbake-følelse i høstferien…

IMG_1
En av våre kolleger i USA reiste nylig til Door County i Wisconsin. Han kom tilbake med urovekkende bilder, som illustrerer hvor viktig tiltak mot skadedyr er for hytter og sommerhus uten tilsyn store deler av året.

For å unngå å oppleve det samme som vår kollega vil vi gi deg noen tips om nyttige tiltak for å oppnå det vi kan kalle; en sommer uten ubehagelige overraskelser, som f.eks:

  • Lort i skuffer og skap
  • Panikkangst når du ser bak kjøleskapet
  • Å se mus som løper over gulvet

De fleste vil i høstferien absolutt foretrekke å finne hytta slik den ble forlatt. For å unngå mus og rottebesøk må du for all del ikke glemme å rengjøre overflater. Vær spesielt oppmerksom på steder du lagrer krydder og kaffe som; skap og hyller, eller andre steder der du oppbevarer matvarer før du stenger for sesongen.

Swissinno musefelle med innebygget lokkemat
Swissinno musefelle med innebygget lokkemat

Sørg for å lagre bolker av matvarer i forseglede oppbevaringsbokser, helst av metall eller glass. Mus kan for eksempel enkelt klare å gnage seg gjennom chipsposer, og tynne plastposer. Innbruddsikker oppbevaring er et utmerket forebyggende tiltak. Slitesterk plast gjør nytten, men glass er enda bedre for optimal kontroll mot mus.

Glem for all del ikke å rengjøre fjorårets feller. Fellene på bildet nedenfor sto ute hele sesongen, og som du kan se av mengdene med avføring, fikk fellene problemer med å gjøre jobben. En bedre løsning i dette tilfellet er en felle som kan fange et større antall mus av gangen, som Victor MultiKill.
IMG_4Ikke undervurder betydningen av å dekke til kjøkkenutstyr som brødristere, kaffetrakter, brødbakemaskin o.l. Disse tingene er ofte vanskelig å rengjøre skikkelig og er typiske gjenstander som tiltrekker seg en sulten mus.

Beskytt stue og soverom mellomrom ved å rigge opp skadedyrfeller før du reiser. Mus elsker å kose seg under madrasser, gulv og i sprekker. Vær nøye med å fjerne alt av smuler som kan ligge rundt forbi.Det skader ikke å sette opp et par klappfeller som vokter de viktigste områdene til neste gang du kommer. Vi anbefaler Swisinno , som er markedets desidert mest effektive tradisjonelle klappfelle med innebygget lokkemat. Et enda bedre alternativ er elektroniske feller fra Victor mot mus og rotter. Victor har bl.a en felle som kan ta livet av opp til 10 mus før den må tømmes med elektrosjokk. Sammen med effektive skadedyrjagere med ultralyd vil du da både kunne forebygge og fange eventuelle gnagere før de blir et problem. For en hytte som ikke er så ofte i bruk, så kan dette være en smart løsning, ettersom det gjelder å ta samtlige mus før de får etablert reir og produsert avkom.
IMG_6
God høstferie!.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Relaterte artikler