Blogg

Media spår rotteår i 2015/16!

Share this post

Media varsler i dag om at vi nå går en gyllen rottehøst i møte for produkter og tjenester som motvirker skadedyr, og har du først fått Rotter inn i huset, står du ovenfor en rekke uønskede problemer og potensielt høye kostnader for å bli kvitt problemet. Men det fins håp…

Rotte
Rotter vil du ikke ha inn i huset

Informasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige uttaler følgende i VG:
«Døde dyr og avføring kan gi store luktproblemer, i tillegg spiser de alt de kommer over og ødelegger isolasjon, rør og elektriske anlegg. Vi advarer om at ødelagte ledninger kan være brannfarlige, sier han.» (VG 30.09.15)

Om du føyer til at rotter er potensielle bærere av sykdommer, så understreker det viktigheten av å gjøre forebyggende tiltak dersom du bor i et område der du vet det fins rotter i nærheten. Har du hus/rekkehus i en større by eller nærliggende område, bør du være spesielt på vakt.

Årsaken til at rotter vil bli et stort problem denne høsten er forårsaket av den fuktige sommeren, men også flom og store nedbørsmengder som har herjet Østlandet. Om du må leie inn et profesjonelt skadedyrfirma for å ta hånd om problemet, kan det bli en svært kostbar affære. Dersom rottene i tillegg har påført skader i huset, kan du i tillegg risikere å måtte foreta store reparasjoner på husets infrastruktur i form av avløp og elektriske anlegg. Du risikerer i værste fall å
måtte flytte ut i en periode, dersom skadene blir veldig omfattende. Men som tidligere nevnt fins det håp!

Hva kan du gjøre selv?

Som alternativ til å kontakte kostbare skadedyrfirmaer, kan du faktisk gjøre huset ditt beskyttet på egen hånd uten at det koster skjorta. Fremgangsmåten består av å tette å tette, forebygge og eliminere.

Først tetter du alle sprekker og hull der du mistenker at rotter (eller mus for den sakens skyld) kan komme seg inn. Bruk stålull, ettersom dette er et materiale hverken mus eller rotter liker. Deretter setter du opp såkalte skadedyrjagere. Dette er utstyr som sender ut høyfrekvent ultralyd som hverken rotter eller mus tåler. En skadedyrjager virker imidlertid kun i det rommet den er satt opp, så det kan lønne seg å ha minst et par stykker.

Rottegift ble fra i år forbudt å kjøpe i butikkene her til lands, så du må se etter et annet alternativ dersom du tidligere har benyttet dette. Det amerikanske selskapet Victor, har kommet med batteridrevne elektroniske feller som virker svært effektivt. Fordelen med disse, kontra tradisjonell rottegift, er at dette dessuten er mye bedre for miljøet.

Vi liker spesielt Victor, fordi firmaet har ulike totalløsninger for denne typen av problemer, og skal du ta tak i problemet selv, trenger du mer enn en vanlig klappfelle for å unngå rotter i huset. Et siste råd på veien er at du benytter hansker når du rigger fellen med lokkemat. Slik unngår du at skadedyrene får mistanke om menneskelig involvering, og dette viser seg å gi mye dårligere resultat. Du kan også lese vårt tidligere innlegg: 7 vanlige feil du gjør med musefeller – det meste av dette gjelder selvsagt også rotter.

Les også: Hva spiser rotter

Her kan du se hva en elektronisk batteridreven felle gjør med en rotte (OBS! sterke scener):

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=DEAMT7eU35k]

Fakta om Victor:
Victor er et annerkjent verdensledende selskap innen kategorien skadedyr, og har vært et beskyttet varemerke siden 1898. Victor revolusjonerte kontroll av skadedyr for over 100 år siden med oppfinnelsen av den tradisjonelle fjærbaserte musefellen. I dag jobber selskapet med produksjon av innovative kvalitetsprodukter, som beskytter deg og familien fra trusler mot skadedyr.

Produktene til Victor selges i Norge via Felleskjøpet, Byggtorget eller Byggmakker. Produktene er også tilgjengelig via vår nettbutikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Relaterte artikler