Blogg

Maur i huset ?

Share this post

Mange strør om seg med maurmiddel for å bli kvitt maur som grådig forsyner seg av huset ditt. Men slike stoffer bør ikke brukes ukritisk. Selv om man støvsuger det bort blir det liggende litt igjen som stadig puffes opp i luften.

Fredie Helgesen, daglig leder i Noragent, sier man skal passe seg for å leve i et hus som alltid har insektmiddel i luften. Han anbefaler heller utendørsbekjempelse og bruk av maurboks.

– Det sier seg selv at det ikke er sunt å stadig puste inn gift utviklet for drepe småkryp. Det beste er å benytte seg av en maurlokkboks inneholdende honning og et maurmiddel. Det fungerer så enkelt som at maurene tar med seg ”maten” tilbake til maurdronningen i reiret som på sikt bidrar til å utrydde kolonien. Det nytter ikke å behandle hele huset slik mange gjorde på 80- og 90-tallet, sier han.

Leter etter mat på sommeren

Dersom du har sett maur i huset om vinteren kan du med sikkerhet konstatere at du har husdyr av den mindre hyggelige sorten boende. Da skal de egentlig være i dvale. Med andre ord er det temmelig sikkert at resten av kolonien er i hi.

– Mange opplever at maurene er borte på sommeren. Da er det lett å tro at man har klart å bekjempe dem. Fakta er at de bare er ute for å finne mat. Da kan komme tilbake i økt omfang til høsten og vinteren igjen. Det er vanskelig å forebygge maur i huset. Men en maurlokkeboks i kombinasjon med å holde det ryddig og ordentlig ute hjelper, sier Fredie Helgesen.

Myggolf maurlukkerboks

Myggolf maurlukkerboks er en løsning som gir effektiv utrydning av maur innendørs. Du får med 2 lukkerbokser inneholdende honning og maurmiddel. Grunnet forsinket effekt vil maurene ta med seg maten tilbake til maurdronningen i reiret. Inneholder honning, permetrin og tetrametrin.

Myggolf Marumiddel til utvanning

Myggolf Maurmiddel til utvanning brukes for å forebygge og redusere problemer med krypende insekter utendørs. Løsningen benyttes på områder hvor krypende insekter oppholder seg eller er observert. 20 gram løses i 1 liter vann. Inneholder 0,5 prosent permetrin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Relaterte artikler