Blogg

Brunsneglene er nå på full fart inn i hagen!

Share this post

Brunsneglene er her. Du planter grønnsaker og blomster, og neste morgen er alt mer eller mindre spist opp. Nå finnes det endelig en løsning som faktisk virker for å bli kvitt de ekle plageåndene. En gele som fungerer som et gjerde. De beryktede brunsneglene kommer seg verken ut eller inn. Like enkelt som det er genialt.

Brunsnegle
Brunsnegle

Fredie Helgesen, daglig leder i Noragent AS, sier det finnes mange råd for å bli kvitt mordersneglene, men at mange av produktene og metodene er skadelige for både planter og dyr.

– Det finnes en løsning som ikke er skadelig. Nemlig en gele som kan brukes på alle typer overflater og som fungerer som en barriere eller gjerde rundt områdene du vil beskytte. Sneglene kommer seg verken ut eller inn. Middelet er både skånsomt og kjemikaliefritt, sier han.

Trives godt i vårregnet

Brunsneglene inntar hagene våre når jordtemperaturen stiger. Alle best trives de i vårregnet ettersom de trenger mye vann for å produsere slim. Derfor dukker ofte plageåndene opp når luftfuktigheten er høy.

– Alle sneglebekjempende produkter må tåle en god dose vær. Til forskjell fra tørre og granulerte produkter er geleen Sneglestopp fra Myggolf effektiv i både tørt og fuktig vær. Det fungerer så enkelt som at du legger en gelestripe rundt det du ønsker å beskytte. Helst på dagtid når sneglene er minst aktive. En stripe med gele har virketid på opptil to uker, forklarer Fredie Helgesen.

Det begynte på Stord

Brunsneglene ble innført som fremmed dyreart til Norge i 1988. I Norge ble den først oppdaget på Stord da den kom hit i forbindelse med innførselen av blomster og jord. Senere spredde den seg langs kysten og nordover, og de siste årene har den spredd seg på Østlandet.

– Brunsneglen er et skadedyr som ikke har noen plass i norsk natur. For å holde brunsneglen borte er det viktig at prosessen med å beskytte blomster og busker settes i gang så raskt som mulig. Allerede ved første tegn på varmere dager bør du sette inn støtet. Med Myggolf Sneglestopp holder du sneglene enkelt borte, avslutter Fredie Helgesen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Relaterte artikler